Saptamana 1 si 2 de "sarcina"
Daca data nasterii este calculata de la prima zi a ultimului ciclu menstrual pe care l-ati avut, in primele doua saptamani de sarcina nu sunteti practic insarcinata, de acolo incepe numerotarea celor 280 de zile (40 de saptamani).  Deci,nu puteti fi insarcinata dupa terminarea ciclului menstrual, perioada fertila fiind intre 12 -16 zile de la prima zi al ciclului, atunci incepe sarcina in adevaratul sens al cuvantului. 

In aceste saptamani nu putem vorbi de simptomele sarcinii sau dezvoltarea copilului.La ce sa ma astept in saptamana 1 si 2

In perioada menstruala este normal sa resimtit dureri ca niste crampe in partea inferioara a abdomenului, a spatelui si in partea superioara a pisioarelor.

Durerea apare ca rezultat al contractiilor uterului pentru a indeparta tesutul de care nu mai are nevoie.  Se considera ca grupul de substante chimice care provoaca durerea, denumite prostaglandine, sunt implicate in a ajuta uterul sa se contracte.  La unele fete si femei, durerile menstruale sunt usoare, dar la altele durerile pot fi mai puternice.  Nimeni nu stie de ce, dar este posibil ca anumite femei sa aiba prea multe prostaglandine sau sa fie mai sensibile la ele.  Acest lucru poate face uterul sa se contracte cu o putere deosebita, blocand temporar alimentarea cu sange a acestuia si provocand si mai multa durere. 

Pentru mai multe informatii despre cum poti scapa de durerile menstruale citeste:  
Metode pentru a scapa de durerile menstruale Cand vine vorba de o sarcina planificata trebuie inca de pe acum sa incepeti sa aveti grija de dieta si stilul dumneavoastra de viata, deoarece in felul acesta veti fi sigura ca veti naste un copil sanatos, dar si ca va veti pastra propria sanatate pe intreaga perioada a sarcinii.

Urmareste si :  
Factorii care favorizeaza conceptia


Urmeaza: Saptamana 3


Sharing is sexy!!!