"Bilantul" celor 9 luni de sarcina 
Impartasisem bucuria cea mare doar cu familia iar sarcina mea a trecut neobservata.  Nu pentru ca as fi ascuns-o, dimpotriva!  Eram atat de mandra de noul meu "accesoriu" incat am refuzat sa-mi achizitionez haine de graviduta mai largi, care stim prea bine ca ne avantajeaza atunci cand talia noastra nu mai e tocmai de viespe si trece de cei 60 cm, cum dealtfel e absolut normal in acest caz.  Pana in acel moment, eu nu am fost o exceptie de la aceasta "regula" dar, am avut grija ca sa nu adaug alti cativa zeci de cm de celulita care sa o faca mult mai vizibila, cu o scuza deloc plauzibila si deseori utilizata, sarcina e de vina!  Daca tot am avut grija sa nu acumulez kilograme si nu am "aruncat" cu vesti prin toate partile, am lasat sa se observe minunatia ce o purtam cu mine mereu: la cursuri, la petreceri, la examene, la diferitele activitati zilnice - nu m-am retras de la absolut nimic din ceea ce obisnuiam sa fac inainte sa raman insarcinata - iar sarcina s-a observat! Abea dupa 7 luni :))

Atunci a venit prima intrebare in acest sens, cand o vecina ma intrebase: "Draga, mi se pare mie sau tu esti insarcinata?!" Am fost blocata pentru cateva secunde de acesta intrebare atat de neobisnuita dar bucuroasa sa dau un raspuns afirmativ.  Iar sirul de intrebari a continuat iar mai apoi s-a tot repetat...
 


Foto: Ora 10:00- Inainte de a merge la spital.  Contractiile incepusera cu cateva ore in urma, la 06:45. La momentul respectiv aflandu-ma in faza doi din primul stadiu de travaliu < citeste mai multe despre stadiile procesului de travaliu aici >Am ales sa am o sarcina usoara prin modul de a ma bucura de ea dar si prin numarul de kilograme bine controlate cu o nutritie sanatoasa si un stil de viata extrem de activ.

Mult prea activ ar spune unii, daca specific orele de: Fitness, Zumba, Kangoo Jumps, cat si cele de Yoga care mi-au pregati corpul pentru nasterea naturala mult dorita.  O parte dintre ele realizate pana in saptamana 39.

Finalul a fost unul triumfator - cred eu - am acumultat un total de 10 kg iar din spital ma intorsesem cu 6 kg mai putin.
 


Foto: Dupa cele 2 saptamani de recuperareDupa 2 saptamani de recuperare ajunsesem la cele 55 kg initiale - cele de dinaintea sarcinii - fara celulita si vergeturi.  Inaltimea nu s-a modificat nici macar cu un cm, tot la 1.80m am ramas. Nu-i ca ar fi fost cazul :))


 


Foto: Marilyn Gisele la 11 luni

Am prins-o in flagrant!!! Concentrata sa imi prepar cockail-ul, dau cu ochii de domnisoara cum savureaza cealalta jumatate de lamaie. Am incercat sa o iau dar nici gand, pana nu a stors tot, nu s-a lasat!
Mai mult, m-am ales cu o fetita sanatoasa, care pana in prezent nu a avut nevoie de medicamente, nu a vizitat cabinetul medical decat pentru controalele de rutina si vaccinare.  Are un sistem imunitar solid, nu ne confruntam cu raceli, nu a dezvoltat alergii si nu ezita sa imi ceara zilnic diverse fructe si/sau legume - o problema generala a copiiilor, taiata de pe lista - ca o consecinta a obiceiurilor din timpul sarcinii cand ajunsesem sa mananc 3 kg de fructe intr-o zi.  Nu glumesc!  Apetitul era mult prea mare dupa 7 luni.

Oarecum o contrazicere a  unor teorii care spun ca fructele consumate in exces ingrasa datorita fructozei, un zahar natural.  
Ei bine, pe mine nu m-au ingrasat chiar daca am facut un exces din asta.  

Ce-i drept, de alte dulciuri nu m-am atins si nici acum nu prea o fac.  Doar uneori, cand pasiunea surori mele de a face tot felul de prajituri si torturi  intrece "limita decentei" si ma infing si eu in minunatiile ei.  Norocul meu este ca ea foloseste numai produse naturale si ingrediente de calitate, fara adausuri si tot felul de aditivi asa cum gasim in comert, ceea ce ma consoleaza si ma tine in grafic:)

Serveste-te din categoria 
Sweets cu o parte din retetele dulciurilor care m-au "corupt" !  Iar lista continua...
 


Nu vreau sa se inteleaga ca varianta aleasa de mine este cea mai corecta si trebuie urmata 100%.  Stiu doar ca eu mi-am ascultat corpul mai mult decat opiniile si indicatiile celorlalti, sub o atenta supraveghere medicala.  Stiam si simteam cel mai bine cat pot duce, pozitia corecta pentru exercitiile fizice pentru a evita orice presiune asupra fatului, cat si durata efectuarii lor, iar cand simteam nevoia unei pauza sau chiar stoparea unei activitati, nu ezitam!!! (orele de Zumba si Kangoo Jumps le-am suspendat mai devreme: Zumba in luna 8, iar Kangoo Jumps in luna 5-6)
 
Cam asa stau lucrurile in cazul nostru.  Va invit sa ne "judecati" cu un Like, Share and/or Comment ;)


Sharing is sexy!!!