Viitoare mamica

Poate ti-ai dorit un copil iar dupa multe incercari s-a intamplat minunea, poate ai fost un caz mai fericit si ai ramas insarcinata fara prea multe incercari sau poate a fost o neatentie, iar acum accepti fericita situatia.  Iata care este primul pas pe care trebuie sa-l faci ! 

 

La mine a fost putin diferit fata de ceea ce am enuntant.  Am ramas insarcinata in cel mai special moment.  Nu am planificat acest copilas cu luni de zile inainte - nici macar cu 10 minute - a fost o decizie spontana pentru ca asa am simtit amandoi, constienti fiind de faptul ca eram in perioada fertila, siguri pe faptele noastre si ca din cea mai speciala seara - de pana atunci-  se va forma o noua viata.  Practic, fara sa ne dam seama, am bifat toti cei 10 pasi ce favorizeaza o sarcina :) 

 A doua zi am fost sa cumpar un test de sarcina, mi s-a spus ca nu va fi un test valid si ca trebuie sa mai astept cel putin cateva zile - perfect logic deoarece implantarea apare la 7-10 zile dupa ovulatie.  Fiind sigura de aceasta sarcina - tinand cont de faptul ca totul s-a intamplat in a 14 zi de la prima zi a ultimului ciclu menstrual -  eram doar nerabdatoare sa mi se confirme intr-un mod oficial acesta, ceea ce s-a si intamplat dupa cateva zile. Ce mai, fericire mare pe amandoi! 

Indiferent cum a fost momentul tau, important e ca esti insarcinata iar eu te felicit din suflet!!!  Este o minune ceea ce ti s-a intamplat iar acum este momentul sa te bucuri de aceste clipe fara temerea ca  urmele sarcinii te vor urmarii pentru restul vietii. Nu te ingrijora, nu este asa! Insa trebuie sa fii puternica, sa te asiguri ca sti ce e bine si ce nu e bine in sarcina, sa-ti iubesti coprul, sa tii la frumustea si sanatatea ta incat sa poti preveni  probleme care pot aparea in sarcina si urmarile ei cat si o eventuala depresie postpartum.

Trebuie sa recunosc, la inceputul sarcinii am fost si eu foarte speriata de kilogramele peste limita normala care le-as fi putut acumula - iar limita e undeva pe la 12 kg -   de vergeturi si frecventele probleme cu care se confrunta multe dintre mamici sau viitoare mamici. Asa ca am inceput sa ma documentez, sa culeg informatii, sa ascult sfaturile ginecologului, sa observ problemele cu care se confrunta mamicile din jurul meu iar mai apoi, sa caut cauzele si sa iau notitele necesare in incercarea continua de a le putea preveni.  

 

Satisfactia rezultatelor nu a intarziat sa apara! 

Citeste: "Bilantul" celor 9 luni de sarcina!

Ia si tu notitele necesare, serveste-te din "trucurile" mele pentru a avea o sarcina usoara, a preveni problemele, a avea un copil sanatos si inteligent, a te simti energica in fiecare zi si, nu in ultimul rand, pentru a avea rezultatele dorite atunci cand te supui testului cantarului si al oglinzii!

Te invit sa extragi din categoria "Pregnancyceea ce e pe gustul tau.  Am sa explic, pas cu pas, ce e bine si ce nu e bine sa faci in timpul sarcinii, semnele si simptomele ce apar in fiecare saptamana, despre nutritie, greutate,siguranta in sarcina si schimbarile care apar. 


Sharing is sexy!!!