Metode de control al durerii in timpul travaliuluiNu exista o singura metoda corecta de a avea copii.  Fiecare gravida simte durerea in mod diferit si fiecare travaliu este diferit.  Unele femei stiu dinainte ca doresc medicamente contra durerii.  Altele sunt dispuse la o nastere non-medicamentoasa - cum a fost si cazul meu.  Iar unele opteaza pentru travaliul fara medicamente, insa cu optiunea de administrare in cazul in care durerile devin insuportabile.  Afla tot ce se poate despre argumentele pro si contra ale diferitelor optiuni, astfel incat sa faci o alegere in cunostinta de cauza.


Iata cateva lucruri pe care sa le iei in considerare inainte de a lua o decizie:


In cazul in care nu ai facut-o deja, inscrie-te la cursuri pentru pregatirea nasterii impreuna cu partenerul tau.  In general, instructorii informeaza viitorii parinti despre toate metodele de control al durerii pe baza medicamentoasa in timpul travaliului (anastezia epidurala, cea sistemica sau rahianestezia "spinal block" - este asemanatoare epiduralei, cu deosebirea ca efectul rahinasteziei este mult mai rapid).  Tot la aceste cursuri ti se vor arata si optiunile non-medicamentoase, precum tehnicile de respiratie si relaxare. 

Majoritatea femeilor opteaza pentru metodele anestezice.  Cea mai populara forma este epidurala, ofera ameliorarea continua a dureririi in partea inferioara a corpului, dar in acelasi timp poti simti contractiile si poti participa la nastere.

Unele femei isi doresc o nastere naturala, fara medicatie.  Daca vrei sa ramai in cotrol cu corpul tau, sa fii un participant activ in tipul travaliului si doresti sa ai parte de minimum de interventii, nasterea non-medicamentoasa este cea mai potrivita.  In cazul in care alegi aceasta optiune, inseamna ca accepti durerea si disconfortul ca parte din proces.  Cu o pregatire buna si sprijin adecvat, ai putea gasi ca functioneaza foarte bine pentru tine, te vei bucura si vei fi mandra toata viata de reusita unei nasteri 100% naturala. 

Orice optiune alegi, aminteste-ti ca ai dreptul de a-ti schimba decizia in timpul travaliului! 
Citeste si: 3 Intrebari despre ...travaliul prematurSharing is sexy!!!