Afla mai multe despre: Temeri comune legate de nastereAi emotii cand te gandesti la momentul nasterii? Nu esti singura!  Iata cateva temeri comune si cum sa faci fata acestora.Nu voi putea suporta durerea!


1 din 5 viitoare mamici spun ca aceasta estea cea mai mare temere in cel de-al treilea trimestru de sarcina! Multe femei stiu dinainte ca doresc medicatie pentru alinarea durerilor in timpul travaliului, iar cele mai multe ajung sa opteze pentru epidurala.  Altele sunt hotarante pentru nasterea naturala fara medicatie.  Ele accepta durerea si doresc sa invete tehnci care sa le ajute sa o gestioneze cat mai bine.  Cu o buna pregatire si un suport potrivit, unele femei considera nasterea naturala profund satisfacatoare, se simt mandre si mai puternice. O sa am nevoie de epiziotomie sau ma voi rupe!


Epiziotomia este o taietura chiurgicala in zona musculara dintre vagin si anus (perineu), care se efectueaza chiar inainte ca fatul sa iasa, pentru a mari deschiderea vaginala.  Unele femei se rup spontan in acesta zona in timpul nasterii - chiar si cu o epiziotomie- iar rupturile pot varia, de la cusaturi aproape nedetectabile - la cele severe, care necesita un numar semnificativ de cusaturi pentru a se reface.  Expertii sustin ca epiziotomia nu ar trebui sa devina o obisnuita si trebuie sa aiba loc decat in cazuri exceptionale. 

Discuta cu medicut tau despre cat de des, si in ce conditii, se efectuaza epiziotomiile sau cand o femeie este predispusa la ruperea spontana.  Exista unele dovezi ca femeile sunt mai putin predispuse la copci (in urma epiziotomiei sau rupturii), daca acestea incep masajul perineal cu 5 saptamani inainte de termenul preconizat nasterii.
 As muri de rusine daca as avea scaun in timpul nasterii!


Intr-un sondaj, 70% din femeile intervievate au spus ca le este frica de faptul ca vor avea scaun in timpul nasterii, 39% au spus ca ele chiar au avut, si din acestea doar 22% s-au simtit rusinate.  Desi acum este greu de crezut, in cazul in care vei avea scaun in acele momente, nimeni nu va clipi.  Moasa va curata chiar inainte de a sti ce s-a intamplat. O sa fiu supusa unor intervetii medicale care nu sunt necesare!


Cel mai bun mod de a face fata acestei temeri este de a avea o conversatie deschisa cu medicul tau.  Daca ai incredere in medicul tau, poti dormi linistita ca acesta va face tot ce e mai bine pentru tine si copilul tau, in momentul nasterii.  Daca el stie preferintele sale (pe care le poti sublinia in planul pentru nastere), el va face tot posibilul ca sa iti respecte dorintele.O sa am nevoie de cezariana!


Din moment ce 1 din 5 femeile care nasc pentru prima data ajung la cezariana, aceasta frica este de inteles.  Daca iti doresti sa nasti natural, o cezariana poate fi dezamagitoare.  Unele mame sustin ca au fost inselate in privinta nasterii naturale, mai ales daca ele au luat parte la clasele pregatitoare pentru nastere si au fost visat la nasterea ideala, ori in cazul in care cred ca cezariana nu a fost necesara.  Altele spun ca simt ca se simt mai putin femei pentru ca au fost nevoite sa nasca prin cezariana.  Daca te framanta aceste sentimente, poate dura ceva timp pana accepti realitatea experientei nasterii tale cu ceea pe care ti-ai imaginat-o in timpul sarcinii.  Te-ar putea ajuta faptul sa stii ca multe femei gasesc nasterea copiilor lor - prin nastere naturala, fie prin cezariana - foarte diferita fata de nasterea si travaliul la care se asteptau inainte. 


 
Citeste si: Metode de control al durerii in timpul travaliuluiSharing is sexy!!!